Om Hellberg

Sedan 1962 har Hellberg Safety haft målet att alltid leverera det bästa inom hörselskydd och ansiktsskydd.

Hörselskydd från Hellberg SafetyHörselskydd från Hellberg Safety

Vår passion för skyddsutrustning innebär att vi vet allt om hur du bäst skyddar dina viktigaste sinnen.

Vi vet också att produktdesign och teknik går hand i hand för att bibehålla säkerheten. För det spelar ingen roll hur bra skyddet är om det inte är bekvämt eller om det hindrar dig från att höra eller se. Därför är designen lika viktig som skyddet, eftersom all skyddsutrustning är värdelös om den inte används.

Den viktigaste egenskapen för våra produkter är att du använder dem. Hellbergs produkter är användarvänliga och bekväma för att du ska få arbetsro och kunna behålla fokus på uppgiften. Och efter en hård arbetsdag kan du gå hem med vetskapen om att du kan fortsätta göra det du gillar. Både på jobbet och fritiden.

Vår verksamhetspolicy

Peace of Mind med Hellbergs hörselskydd

Peace of Mind med Hellberg

Vårt arv

Allt började i Sverige med Arne Hellberg – en riktig pionjär som tidigt förstod hur viktigt det är att skydda hörseln. Med sin bakgrund som framgångsrik sportskytt kom han med nya och avancerade idéer när han utvecklade de första hörselskydden i familjens garage i Lerum, för det som skulle komma att bli Hellberg Safety. Vid tidigt 1960-tal påbörjades massproduktionen av hörselskydd. Större delen av produktionen skedde i Stockholm och på andra platser runt om i Sverige.

Utvecklingen mot det avancerade skydd vi har idag är resultatet av långsiktigt vetenskapligt arbete och en djup förståelse för hur ömtålig den mänskliga hörseln är.

Sedan 1997 finns Hellberg Safetys huvudkontor i Stenkullen, bara ett stenkast från platsen där allt började.

Hellberg Safety – del av Hultafors Group

Sedan 2018 ingår Hellberg Safety i Hultafors Group. Med varumärken som Snickers Workwear, Hultafors, Wibe Ladders, Solid Gear Footwear och Toe Guard erbjuder vi ett brett sortiment av kvalitetsprodukter för professionella användare. Vår gemensamma vision är att erbjuda våra kunder bästa möjliga funktionalitet, säkerhet, skydd och effektivitet i sitt arbete.

Snickers Workwear har ett brett utbud av arbetskläder, allt från arbetsbyxor till verktygsbälten. Solid Gear Footwear skyddar dina fötter med bekväma skyddsskor och säkra arbetsskor. Hos Hultafors hittar du de handverktyg du behöver, som hammare, yxor och vattenpass. Söker du stegar och ställningar har Wibe Ladders allt du behöver.

Se våra hörselskydd

Se våra ansiktsskydd