Bluetooth

Hellberg Safety använder Bluetooth-tekniken i våra hörselskydd så att du kan hantera telefonsamtal och strömma musik medan du fortsätter med ditt arbete. Med Bluetooth behöver du inte ta av ditt hörselskydd för att ta ett telefonsamtal eller höja volymen på stereon så att den hörs genom bullret.

XStream LD hörselskydd med BluetoothXStream LD hearing protector with Bluetooth

Vad är Bluetooth?

Bluetooth-tekniken använder kortdistansradio för att länka ihop två enheter. Det gör att sladdar inte behövs för att koppla ihop olika bärbara elektroniska enheter, som till exempel hörlurar.

I sin konceptuella form uppfanns tekniken under sent 1980-tal, som ett sätt att skapa trådlösa hörlurar. Några år senare förverkligades tekniken av ett team på företaget Ericsson.

Namnet Bluetooth kommer från smeknamnet på den danske kungen Harald “Blåtand” Gormsson, som enade de danska stammarna till ett kungarike under 900-talet. Bluetooth-tekniken skapades för att förena i övrigt fristående elektroniska produkter på samma sätt som Harald Blåtand enade stammar.

Med aktiva hörselskydd med Bluetooth från Hellberg Safety kan du fortsätta jobba samtidigt som du kommunicerar med omvärlden eller lyssnar på din favoritmusik.

Bluetooth