Skötselråd för hörselskydd

Att välja ett hörselskydd av god kvalitet är en investering i din hälsa och livskvalitet på jobbet. När du har gjort den investeringen är det viktigt att ta väl hand om din utrustning. Med regelbundet underhåll får du bästa möjliga komfort och effekt från ditt hörselskydd.

image

Daglig kontroll

Hellberg har alla tillbehör och reservdelar som behövs för att sköta om ditt hörselskydd. Gör alltid en okulär kontroll av ditt hörselskydd innan du tar på dig det och börjar jobba.

  • Om produkten är skadad eller har sprickor ska den slängas.
  • Kåporna, och särskilt dess tätningsringar, kan slitas av användning och bör med jämna mellanrum undersökas för att utesluta sprickor och läckage.
  • Se till att hörselskyddets funktionalitet kontrolleras regelbundet.
  • Produkterna kan skadas av vissa kemiska ämnen. Kontakta oss för mer information om specifika kemikalier eller tvättmedel.

Rengöring och förvaring

Gör alltid rent ditt hörselskydd efter användning. Rengör med en mjuk trasa, mild tvål och ljummet vatten. Doppa inte produkten i vatten! Du måste vara säker på att rengöringsmedlet du använder inte irriterar huden. Hörselskyddet ska förvaras i en torr och ren miljö, som till exempel originalförpackningen. Om hörselskyddet är fuktigt, vänd kåporna utåt och ta bort dämpskummet så att det kan torka. Om det går, ta ur batterierna.

Hygiensatser

Tätningsringarna på hörselskydden har ett smidigt snap-in system. Det gör det enkelt att byta ut tätningsringarna regelbundet, så att skyddet hålls rent och bibehåller sin prestanda. Hygiensatser finns för alla hörselskydd och innehåller ett par mjuka tätningsringar, ljudabsorberande dämpskum och en kudde till hjässbygeln. Hygiensatsen bör bytas ut minst två gånger per år. Kontrollera att du väljer rätt hygiensats för ditt hörselskydd.

Hur du monterar en hygiensats

  1. Ta bort det gamla dämpskummet och sätt in det nya.
  2. Dra av den gamla tätningsringen.
  3. Centrera den nya tätningsringen över hålet.
  4. Tryck med ett finger längs utsidan av tätningsringen till den sitter fast hela vägen.
  5. Endast för hjässbyglar) Dra av den gamla bygelkudden och sätt fast den nya.